Nieuws van Bonaire

Organisatie Wereldkampioenschappen Sunfish ontvangt 72 nieuwe Sunfishes

Kralendijk – De Wereldkampioenschappen Sunfish Worlds, Youth & Masters zullen vanaf 13 tot en met 25 September op Bonaire plaatsvinden.  Het Plaza Beach Resort Bonaire is het host hotel voor deze Wereldkampioenschappen. De grootste sponsor, MACLAREN, heeft 72 gloednieuwe Sunfishes, trailers en materialen vanuit de US gestuurd om gelijkspel te creëren voor alle zeilers.

Vandaag werd alles ingeklaard door de douane. Vanaf 9 september beginnen de voorbereidingen op de landtong achter de Tipsy Seagull en dan wordt er met hulp van de MBO Techniek leerlingen een WK wedstrijdterrein gebouwd met tenten, vlaggenmasten, containers, notice borden, waterleiding en trailer plaatsen. De wedstrijdbaan ligt iets ten zuiden van Plaza, dicht onder de kust en is goed zichtbaar vanaf de stranden van Plaza Beach, Te’amo Beach en Donkey Beach.

De officiële opening van week 1 voor de “Open” categorie vindt plaats op zondag 15 september aanstaande om 19.00 uur in de Tipsy Seagull. Deze wordt vooraf gegaan door een Vlaggenparade met alle 72 deelnemers uit 11 landen. De gezaghebber van Bonaire zal de opening verrichten.

Er is een oefen race op zondagmiddag om 2 uur. De WK races zijn op 16, 17, 18 en 20 september van 9 tot 13.00 uur uur Op alle race dagen is er een prijsuitreiking rond 2 uur ’s middags, direct na de wedstrijden. Op vrijdag 20 september is de Final Award ceremony ’s avonds om 19.00 uur.

In week 2 zal de opening voor de Youth & Masters plaatsvinden op zondag 22 september om 19.00 uur ’s in de Tipsy Seagull. De oefen race is op zondag 22 september om 2 uur. De WK races zijn op 23, 24 en 25 september, dagelijks van 9 tot 13.00 uur. Op racedagen zal er weer een prijsuitreiking zijn rond 2 uur direct na de wedstrijden. De Final Award ceremony is op woensdag 25 september eveneens om 19.00 uur ’s in de Tipsy Seagull.

Deelnemers aan de “Open” categorie in week 1 komen niet alleen van de Caribische eilanden maar ook uit Noord Amerika, China en landen uit Zuid Amerika en Europa. De verwachting is dat met name de deelnemers uit Peru en Ecuador hoge ogen zullen gooien.

Bonaire heeft een sterk team met 13 zeilers, waarvan er een aantal al aan meerdere WK’s hebben deelgenomen. Zij zullen wellicht wat thuisvoordeel hebben . In week 2 zeilen de Youth tot en met 18 jaar en de Masters, in leeftijdscategorieën 40+, 50+, 60+ en zelfs 70+. Ook in week 2 heeft Bonaire een groot team met 4 jeugdzeilers en 9 veteranen, waaronder 1 dame. De registratie voor week 2 is nog steeds open en ook hier is een maximum deelnemers veld van 72 wedstrijdzeilers. BonSailing, de zeilfederaties van Bonaire, is bezig met de laatste voorbereidingen en zal middels persberichten , de website en de Facebookpagina Sunfishworlds Bonaire alle details communiceren.

BonSailing is trots deze Sunfish Wereldkampioenschappen 2019 te mogen organiseren en heeft al ruim 30 bedrijven en instanties bereid gevonden te partneren met BonSailing om er een succesvol evenement van te maken. Grote dank gaat uit naar Diamond partners Maclaren, het Ministerie van VWS, OLB, naar Silver partners Littman’s, BonRed B.V., Blue Bay, Tropical Travel, Jibe City , Budget Marine, en Plaza Beach Resort Bonaire en naar alle Silver en Blue partners die te vinden zijn op de website www.sunfishworlds.org.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo