Nieuws van Bonaire

“Duurzame wijkontwikkeling met Blue Destination”

Kralendijk – Bonaireanen zijn trots op de natuur en cultuur van Bonaire. Dat is ook terug te zien op de vlag van Bonaire. Natuur en cultuur kunnen echter een grotere rol spelen in de lokale economie. In de praktijk worden de 3 pilaren, natuur, cultuur en economie, vaak los van elkaar gezien. Met het concept Blue Destination wordt juist getracht om deze aan elkaar te verbinden zodat de levenskwaliteit van onze burgers uiteindelijk verhoogd wordt.

Zaterdag 31 augustus staan we op het cultuurevenement “Nos Zjilea” stil bij het thema “Duurzame wijkontwikkeling met Blue Destination”. Hoe kunnen we het concept van Blue Destination toepassen in onze wijken?

Volgens de heer Nolly Oleana van het Ministerie van OC&W moeten we trotser zijn op Bonaire, ons verhaal en geschiedenis. Luister naar zijn enthousiaste ideeën over hoe we daar meer mee kunnen doen. De natuur op het land èn onder water is heel divers. Mevrouw Julianka Clarenda van Stichting Echo, is naast het planten van bomen ook actief als één van de vrijwilligers die de toeristische routes in Rincon schoon houdt. Ze zal praktische tips geven over hoe iedereen een bijdrage kan leveren om de milieu in de wijk leefbaar te houden. 

Toeristen willen Bonaire graag beter leren kennen en doen graag verschillende ervaringen op tijdens hun verblijf op ons eiland. Ondernemers in de wijk kunnen hierop inspelen met unieke streekproducten. De Kamer van Koophandel onderzoekt hoe de standhouders die bij Mangazina di Rei betrokken zijn en andere ondernemers die zich met toerisme bezighouden, hierbij ondersteunt kunnen worden. Danilo Christiaan van Mangazina di Rei zal hier meer informatie over geven. Als projectleider van Blue Destination voor de Kamer van Koophandel zal Maurice Adriaens concrete voorbeelden geven van hoe het Blue Destination concept ook in de wijken vooruitgang kan brengen.

Daarnaast zullen er ook verschillende marktkraampjes zijn met lokale, verse producten, kunst en lokale gerechten. De keuken gaat open om 10 uur ’s morgens met de mogelijkheid om gedurende de middag verschillende lokale gerechten te proeven. Dit allemaal in een gezellige sfeer met “live” optreden van Dhr. Charlton Thomas en de lokale band ”FMK”. 

We zien u graag aankomende zaterdag 31 augustus op ‘Nos Zjilea’, hét cultureel evenement van Bonaire; vanaf 8 uur ‘s morgens tot 2 uur ‘s middags bij Cultuurpark Mangazina di Rei. Voor meer informatie kunt u de facebook fanpage van Mangazina di Rei bezoeken.

  

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo