Nieuws van Bonaire

Eerste investering op St. Eustatius een feit

Kralendijk- Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN) verstrekt een aan lening Old Gin House Exploitatie Maatschappij B.V. (OGHEM B.V.), om de aankoop van de Talk of the Town-appartementen op Sint Eustatius mogelijk te maken.

Het PCN-bestuur heeft het afgelopen jaar actief gezocht naar mogelijkheden op de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba. De lening aan OGHEM is de eerste concrete investering op Sint Eustatius, maar volgens PCN-bestuursvoorzitter Harald Linkels, zeker niet de laatste.

“We kijken naar verschillende interessante projecten op Sint Eustatius. In de komende weken verwachten we nog meer concrete investeringen aan te kondigen”, aldus Linkels. PCN verstrekte vorig jaar een lening aan luchtvaartmaatschappij EZ Air, terwijl het pensioenfonds als onderdeel van een groter consortium van financiers ook meedoet aan de financiering van de bouw van 500 volkswoningen op Bonaire.

De voorbereidingen in de vorm van een due-diligence onderzoek en de onderhandelingen over de precieze voorwaarden van de lening hebben alles bij elkaar enkele maanden in beslag genomen. PCN werd in het traject bijgestaan door consultants van de Curaçao Financial Group (CFG), die zijn aangesteld als manager van de lokale beleggingen van het pensioenfonds.

OGHEM B.V. Directeur Sybolt ten Hoopen zegt zeer verheugd te zijn over de lening van het Pensioenfonds, omdat dit leidt tot meer hotelcapaciteit op Sint Eustatius. Volgens Ten Hoopen is dit hard nodig, als gekeken wordt naar alle projecten die nu op het eiland worden uitgevoerd of nog op stapel staan.

Ten Hoopen en zijn vrouw Marlies zijn ook verantwoordelijk voor de activiteiten van het Old Gin House Hotel & Restaurant, een gerenommeerd monumentaal hotel op het eiland. “Onze operatie was al uitgebreid naar de Talk of the Town-appartementen, door een lange-termijn huurovereenkomst met vorige eigenaar Norako N.V. We zijn heel blij dat we het pand nu met behulp van de PCN hebben kunnen aankopen, zodat de exploitatie door onze onderneming ook op lange termijn zeker is gesteld ”, zegt Marlies ten Hoopen.

De Ten Hoopens zeggen dat het al jaren hun doel is om het hele spectrum van de markt, zowel voor korter als langer verblijf op het eiland te bedienen. Volgens het ondernemende echtpaar passen de appartementen van Talk of the Town perfect in dat plan.  De ondernemers zeggen dat ze verwachten goede zaken te kunnen doen in het toeristenseizoen van 2020 en de jaren daarna.

“Het traject dat we de afgelopen maanden samen met PCN en de experts van CFG hebben doorlopen, was interessant en ook zeker een leerervaring voor ons. Als verloopt zoals wij verwachten – en de voortekenen lijken gunstig- dan gaan we een interessante en spannende tijd tegemoet met ons bedrijf hier in Statia. We zitten hier voor de lange termijn”, aldus Sybolt ten Hoopen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo