Nieuws van Bonaire

Nederlandse funk-disco-popgroep Spargo op het Bonaire Beach Festival

Kralendijk –  Tijdens de eerste editie van het Bonaire Beach Festival op 27 en 28 september bij Coco Beach zal de populaire Nederlandse pop/funk band Spargo optreden.

Spargo werd in 1975 opgericht in Amsterdam. Eind jaren 70 kreeg de groep versterking van de van oorsprong Amerikaanse zangeres Lilian Day Jackson. Met Jackson als leadzangeres en toetsenist Ellert Driessen als zanger kreeg de groep zijn kenmerkende Nederfunk-geluid en brak door. De single “You and Me” werd de bestverkochte plaat van 1980 in Nederland en bereikte daar de nummer 1-positie. Ook buiten Nederland werd deze plaat een grote hit, van Italië tot Suriname. Elf Top 40-hits volgden – daarna gingen de leden elk hun eigen weg.

Zanger Ellert Driessen vertrok naar Londen en schreef hits voor anderen, o.a, “Banger Hart” voor Rob De Nijs en “Never Nooit Meer” voor Gordon & Re-Play. Gitarist Ruud Mulder richtte zich op het maken in opdracht van muziek voor reclame en TV. Daarna kwam de band slechts sporadisch nog wel eens bij elkaar in de originele bezetting. Op het Bonaire Beach Festival is dat weer het geval.

De band wordt versterkt door Ellert’s broer Jan-Paul op bas. Jan-Paul had in de 80’s zijn eigen hits met de band Fruitcake, waarvan “My Feet Won’t Move” de bekendste is. Saillant detail: Fruitcake was de funkband waar twee Mai Tai-zangeressen hun loopbaan zijn begonnen. en laat Mai Tai nu ook op het festival spelen. Wie weet waar dit nog toe zal leiden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo