Bonaire

Justitiële inrichting JICN blokkeert telefoonnummers van bekende radiozender

Justitiële inrichting JICN blokkeert telefoonnummers van bekende radiozender

Kralendijk – De directeur van de Justitiële inrichting Caribisch Nederland, Wibo de Vries, heeft vandaag tijdens een persconferentie toegegeven dat er twee telefoonnummers waren geblokkeerd van een bekend radiostation op Bonaire. Hij heeft erkend dat dit een fout was aan de kant van de inrichting en er geen enkele reden was om telefoonnummers te blokkeren.

De Vries heeft tijdens de bijeenkomst met de lokale pers zijn excuses aangeboden aan het betreffende radiostation en benadrukte dat communicatie naar de pers in het algemeen belangrijk gevonden wordt.

Gedetineerden hebben de mogelijkheid om een telefoonkaart te kopen en om te bellen met een vaste lijn vanuit de gevangenis. Tijdens een gesprek met een gedetineerde kwam de eigenaar van Radio Live99FM erachter dat zijn beide mobiele nummers niet meer gebeld konden worden. Hiervan werd vandaag uitgebreid melding gemaakt in zijn radioprogramma “Brunch99.”

Hierop kwam de directie van de justitiële inrichting in actie en erkende dat er, door de organisatie, hiermee een fout was begaan. Niet helemaal duidelijk is geworden waarom intertijd werd overgegaan tot het blokkeren van de bewuste nummers, dan wel waarom nu wordt beseft dat JICN daarmee toch echt op het foute spoor zat.

De persconferentie is HIER te bekijken

 

Deel dit artikel