Luchtvaart & Reizen

EZ Air voert eerste vlucht uit tussen Bonaire en Barranquilla

Vlnr: Co-piloot José Zambrano, EZ Air directeur René Winkel, monteur Joaquin Fuentes Coronado en gezagvoerder Franklin Antoin. Foto: EZ Air.

Kralendijk- EZ Air voert vandaag haar eerste vlucht uit tussen Bonaire en het Colombiaanse Barranquilla. De vlucht vertrok vanochtend rond half 11 vanaf de Flamingo luchthaven en wordt rond 11 uur plaatselijke tijd op de luchthaven Ernesto Cortissoz van Barranquilla.

De eerste vlucht naar Colombia van het lokale EZ Air betreft een chartervlucht, uitgevoerd in opdracht van zorgverzekeraar ZVK. Toch zal het ook niet lang meer duren voordat de maatschappij begint met lijnvluchten naar het buurland.

EZ Air directeur René Winkel vliegt zelf ook mee met de eerste vlucht. “Er gaat heel wat papierwerk vooraf aan de toestemming om naar Colombia te mogen vliegen”, aldus Winkel. Volgens de luchtvaartondernemer is de onderneming al enkele maanden bezig met de voorbereiding voor de start van commerciële vluchten naar Baranquilla. Volgens Winkel loopt het proces voorspoedig en zijn er inmiddels afspraken met de afhandelaar van de vluchten en anderen partijen die bij het proces betrokken zijn.

De eerste vlucht van vanochtend kende meteen een volledige bezetting: alle 18 stoelen aan boord van de Beechcraft 1900D waren bezet.

Deel dit artikel