Nieuws van Bonaire

Eilandbestuur lanceert website met alle details nieuwe verkeerswet

Kralendijk – Ingaande 1 augustus lanceert het Bonairiaanse Eilandbestuur een website waarop alle details en uitleg van alles waarmee gebruikers van motorvoertuigen en allen die actief zijn in het verkeer rekening moeten houden, te vinden is.

In eerste instantie geven de autoriteiten prioriteit aan vijf onderdelen die per 1 augustus 2019 van kracht worden en waarop vanaf die datum ook gecontroleerd zal worden. Het gaat hier om artikelen in de wet zoals onder andere het dragen van autogordels, geen mobiele telefoon in de hand houden als je achter het stuur zit, niet rijden onder invloed van alcohol, kinderen tot drie jaar moeten in een speciaal kinderstoeltje zitten en het dragen van een helm bij het rijden op scooters, motoren en quads.

Tevens is er een transitieperiode geïntroduceerd van 1 augustus 2019 tot en met 1 oktober 2019. Tijdens de transitieperiode zullen er geen bekeuringen worden uitgeschreven en geen boetes worden opgelegd, maar er zal wel gecontroleerd worden waarbij waarschuwingen gegeven worden m.b.t. deze vijf regels.

Het moge duidelijk zijn dat deze wet meer artikelen bevat die langzaamaan van kracht zullen worden. De genoemde punten zijn echter de meest belangrijke waarop men zal beginnen te controleren.

Om terug te komen op de website, deze is in vier talen gemaakt: Papiamentu, Nederlands, Spaans en Engels.

De website is toegankelijk op www.verkeerswetbonaire.org met een taalgebruik dat gemakkelijk te begrijpen en eenvoudig te gebruiken is.    

Deel dit artikel