Milieu

Nog erg veel wegwerp plastic bij lokale ondernemingen

Eén keer boodschappen doen op Bonaire levert al gauw een flinke berg plastic op.

Eén keer boodschappen doen op Bonaire levert al gauw een flinke berg plastic op.

Kralendijk- De laatste weken is er veel aandacht voor het probleem van zwerfvuil op het eiland. Daarnaast is in algemene zin sprake van een steeds grotere bewustwording onder burgers van de noodzaak om onnodig plasticverbruik terug te dringen. Afgelopen week nog werd tijdens het bezoek van staatssecretaris Van Veldhoven een convenant ondertekend om wegwerpplastic op de eilanden per 2021 in de ban te doen.

Veel lokale bedrijven springen tot nog echter nog vrij kwistig om met wegwerp plastic. Lokale groenteproducenten zoals Bon Tera en de Stichting Krusada maken steevast gebruik van plastic bakjes om hun groente aan de man te brengen. Ook Van den Tweel Supermarket maakt zich schuldig aan onnodig plasticgebruik. Op de bakkerijafdeling is het bepaald geen uitzondering dat er voor de verkoop van 2 saucijzenbroodje of 2 gebakjes een behoorlijke plastic container wordt gebruikt. De bedrijven dragen hiermee stevig bij aan het afvalprobleem op het eiland.

Van Den Tweel biedt overigens sinds kort wel herbruikbare groente- en fruitzakjes te koop aan, maar deze lijken nog niet erg populair bij de klanten.

De enige supermarkt op het eiland die tot nog toe een rigoreuze keuze heeft gemaakt tegen plastic afval is Bondigro. De supermarkt met de kleine prijzen verkoopt groente alleen maar in papieren zakken en niet in containers. Ook zijn er op de groente afdeling geen plastic zakjes te zien.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo