Nieuws van Bonaire

Dieren in het nauw door ontbreken daadkracht

 

Rocargo

Ingezonden door Stichting Dierenhulp

Kralendijk –  Elke dag opnieuw talloze meldingen over dieren die in de problemen zijn gekomen. Neem de situatie van twee jonge pups die in de Mondi aangetroffen worden. Stichting Dierenhulp wordt gebeld en uiteindelijk worden de twee meegenomen naar de dierenarts. Daar worden ze onderzocht en behandeld. Met name een ervan is er zeer slecht aan toe. Er wordt noodopvang bij een foster gezin geregeld waarna zich enige tijd later de eigenaar meldt. Die laat weten dat de twee zelf zijn weggewandeld zo de Mondi in. Maar de toestand van deze twee pups maakt duidelijk dat ze al langere tijd ziek zijn, uitgedroogd, en geen aandacht hebben gekregen.

De eigenaar wil ze terug hebben, nadat ze door Stichting Dierenhulp verzorgd zijn en in betere conditie zijn gekomen op kosten van Stichting Dierenhulp. Er komen uiteindelijk 4 politieagenten aan te pas die de twee kleintjes uit de tuin halen van de foster en ze naar de eigenaar vervoert. De foster was niet thuis en dus ongewis van wat gebeurde.

Of neem de enorme groei aan katten die in het dierenasiel terecht komen. De vakantieperiode is een periode vol dierenleed. Katten zijn momenteel met stip bovenaan de lijst gekomen en vullen veel hokken in de verschillende opvangmogelijkheden.

De collega’s van FKK die een moederhond met vastgebonden tegen kwamen achtergelaten met haar pups. Schandalig en ronduit crimineel gedrag.

Zwerfhonden zijn er eigenlijk niet. Wel honden met een eigenaar die er bijna niet naar omkijken. Waarna deze dieren op straat rondlopen, als ze niet gesteriliseerd zijn andere honden zwanger kunnen maken. Ze kunnen eens blaffen op straat tegen een fietser die voorbijkomt. Of gaan rondlopen en daarbij op terreinen komen van mensen die bijvoorbeeld geiten houden.

De door Stichting Dierenhulp aangeboden nieuwe verordening kan hier uitkomst bieden. Nieuwe regels gericht op de huidige tijd. Aanpak van knelpunten en het verstrekken van meer handvatten aan bijvoorbeeld de afdeling handhaving en het KPCN.

Het duidelijk maken wie verantwoordelijk gehouden kan worden voor overlast. Plus maatregelen die genomen kunnen worden.

Deze verordening, al grotendeels actiefs op Aruba, ligt ook bij de regering van president Rhugenaat van Curacao. Zo deze ook bekend is op Bonaire bij de eilandsraad. De eilanden kunnen zichzelf een grote dienst bewijzen en op weg gaan naar een betere toekomst voor mens en dier.

Daadkracht is daarbij het belangrijkste woord.

Stichting Dierenhulp blijft zich inzetten voor de zwaksten in een samenleving. Meer informatie op www.dierenhulp.nl

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo