Nieuws van Bonaire

Nederlandse ondernemer kocht van fraudegeld appartementen op Bonaire

 

 

Door Koninkrijksrelaties.Nu – René Zwart

Zwolle – Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar en twee maanden cel geëist tegen de Nederlandse ondernemer Cees B. die er van beschuldigd wordt met fraudegeld onder meer drie vakantieappartementen op Bonaire te hebben gekocht.

Harderwijker B. (51) wordt verdacht van fraude, valsheid in geschrifte en witwassen. Zijn bedrijf Biodiesel Kampen zet oud frituurvet om in biodiesel. Hij zou hebben gesjoemeld met zogeheten biotickets hetgeen 2 miljoen extra inkomsten opleverde. Tijdens het onderzoek naar deze fraude stuitte het OM ook op vier miljoen euro aan belastingfraude. De ‘winsten’ werden overgemaakt naar een rekening op Bonaire waarvan hij onder meer appartementen kocht. Tegen de echtgenote van B. werd 2 jaar cel geëist waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Ook tegen de financieel directeur en de boekhouder zijn gevangenisstraffen geëist. Op de appartementen op Bonaire is door Justitie beslag gelegd.

In de aanloop naar de rechtszaak is het OM een nieuwe, veel omvangrijkere fraudezaak op het spoor gekomen waarbij B. betrokken zou zijn.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo