Nieuws van Bonaire

Jarige STINAPA Junior Rangers sluiten het jaar af met diploma uitreiking

De groep aspiranten

Kralendijk – Afgelopen vrijdagavond 28 juni hebben de STINAPA Junior Rangers hun jaar afgesloten met een diploma uitreiking bij Arawak. Tevens werd hun 10-jarig bestaan gevierd. Het jaar waar ze Prinses Beatrix mochten ontmoeten afgelopen december. De avond werd gepresenteerd door Julia Martinus die zelf het programma heeft afgerond en als vrijwilliger betrokken blijft.

De Rangers vertellen waarom ze bij het programma zijn en hoe het ze heeft gevormd in het afgelopen jaar.

De groep bestaat uit jongeren tussen de 13 en 20 jaar welke starten als aspiranten. De aspiranten( de eerste jaars) leren snorkelen, fish ID, geven een presentatie, volgen lessen over flora, fauna, bijen en vleermuizen. Daarnaast is er elke zaterdag een buitenactiviteit. Vaak is dit vrijwilligerswerk als plastic opruimen langs de kust en meewerken aan het herbebossingsproject.

De groep kadets

Deze eerstejaars zijn nu kadet geworden en in het komend seizoen gaan ze leren duiken, gaan ze een volgend niveau van fish ID behalen en blijven ze vrijwilligerswerk doen.

Daarna wordt de kadet een Trooper, dan een Deputy 1, Deputy 2 en als hoogste niveau de Commander.

De groep vrijwilligers worden in het zonnetje gezet

Het programma draait inmiddels al 10 jaar onder leiding van STINAPA Educatie manager Desiree Croes. Croes is het afgelopen half jaar door ziekte afwezig geweest maar verraste haar jongeren door wel aanwezig te zijn om ze te feliciteren.

Junior Rangers draait voornamelijk op een vaste groep vrijwilligers en sponsors die door de Rangers uitgebreid in het zonnetje werden gezet op deze feestelijke avond.

Rookies of the year!

Deel dit artikel