Bonaire

Lac Cai project afgerond

Foto – BWM Infrastructure

Kralendijk – Vorige week zijn de herstelwerkzaamheden afgerond en is de toegangsweg naar Lac Cai weer volledig toegankelijk.

De afgelopen jaren is ter hoogte van de toegangsweg naar Cai flink wat land in zee verdwenen.  Achter de weg ligt het watergebied ‘Pariba di Cai’. Als de zee een doorbraak zou maken naar dit gebied, veranderd het de hele waterhuishouding van Lac en zou grote gevolgen hebben voor de natuur in het Lac-gebied.

Voor de strekdam is materiaal van het eiland zelf gebruikt. Een duurzame en kostenbesparende oplossing. De stenen zijn met vrachtwagens aangevoerd. De aanleg van de strekdam is uitgevoerd door BWM Infrastructure in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire en gefinancierd met de natuurgelden die het Rijk beschikbaar heeft gesteld.

Foto – BWM Infrastructure

Foto – BWM Infrastructure

 

Deel dit artikel