Nieuws van Bonaire

Maximum tarieven voor distributie elektriciteit in Caribisch Nederland vastgesteld

Kralendijk – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximum tarieven vastgesteld voor de distributie van elektriciteit in Caribisch Nederland zoals die gelden vanaf 1 juli 2019.

Bonaire

Voor Bonaire daalt het variabele gebruikstarief van 0,2693 USD/kWh naar 0,2672 USD/kWh. Het maximale pagabon-tarief (prepaid) daalt van 0,4765 USD/kWh naar 0,4744 USD/kWh. Voor het verbruik van een gemiddeld huishouden op Bonaire betekent dit een daling van ca. USD 0,50 per maand.

Sint Eustatius

Voor Sint Eustatius stijgt het variabele gebruikstarief van 0,2965 USD/kWh naar 0,3047 USD/kWh. Voor het verbruik van een gemiddeld huishouden op Sint Eustatius betekent dit een stijging van ca. USD 2,00 per maand.

Saba

Voor Saba daalt het variabele gebruikstarief van 0,3516 USD/kWh naar 0,3278 USD/kWh. Voor het verbruik van een gemiddeld huishouden op Saba betekent dit een daling van ca. USD 6,00 per maand.

Tarieven distributie halfjaarlijks bijstellen

De ACM stelt maximum tarieven vast voor de productie en distributie van elektriciteit in Caribisch Nederland. Voor de distributie van elektriciteit stelt de ACM de tarieven halfjaarlijks bij om rekening te kunnen houden met de ontwikkeling van de prijzen voor de brandstof die nodig is om elektriciteit te produceren.

Deel dit artikel