Nieuws van Bonaire

Geslaagde kappers geven terug aan gemeenschap

Foto: Kappers samen met docent Fred,  management Niki’B Barbershop, medewerkers van MOA en het sociaal wijkteam  in het pop- up barbershop in buurtcentrum Tera Kòrá.
Geslaagde kappers geven terug aan gemeenschap

Foto: Kappers samen met docent Fred (derde van links),  management Niki’B Barbershop, medewerkers van MOA en het sociaal wijkteam in de pop-up barbershop in buurtcentrum Tera Kòrá.

Kralendijk – Directie Samenleving en Zorg heeft door middel van haar afdeling maatschappelijke ondersteuning en arbeid (MOA) en het sociaal wijkteam een geslaagde activiteit gehouden waarbij kinderen in buurtcentrum Tera Kòrá een gratis knipbeurt konden krijgen.

Aanleiding voor de activiteit was de afronding van een basistraining kappersvaardigheden waaraan 9 jongvolwassenen hebben deelgenomen.  Een totaal van 6 deelnemers uit verschillende wijken hebben de kapperstraining, georganiseerd door Niki’ B Barbershop, succesvol afgerond.

De deelnemers hebben, onder leiding van docent Fredlyn Jansen, laten zien verschillende knip- en scheertechnieken te beheersen en hebben samen 25 kinderen geknipt. Voor de kersverse barbiers was dit een manier om iets terug te geven aan de gemeenschap.  Zoals één van de barbiers aangaf was hij zelf verbaasd om te ontdekken hier talent voor te hebben.
Met het verkregen certificaat kunnen de kersverse barbiers in een barbershop of als zelfstandige aan de slag. MOA zal de barbiers  waar nodig begeleiden.

Mede gezien het succes van de activiteit worden de gratis knipbeurten aan kinderen één keer per maand blijvend aangeboden in het buurtcentrum Tera Kòrá.  Dit gebeurt onder leiding van het sociaal wijkteam.
Het Openbaar Lichaam Bonaire blijft zich door middel van de Directie Samenleving en Zorg inspannen tot het bevorderen van de zelfredzaamheid van burgers en participatie in de wijk.

Deel dit artikel