Nieuws van Bonaire

Fundashon Alzheimer Bonaire toegetreden als lid van Alzheimer’s Disease International

Op de foto bestuur van FAB: de heer Evert L. Piar, voorzitter, mevr. Henna Winklaar, vice voorzitter, mevr. Anna Maira Vaseur, secretaris, mevr. Senaida Hart, penningmeester,mevr. Stephanita Felida , tweede-secretaris, mevr. Marie Frans-Schermer, bestuurslid, dr. Giovanni Castro de Castro, bestuurslid.

Op de foto bestuur van FAB: de heer Evert L. Piar, voorzitter, mevr. Henna Winklaar, vice voorzitter, mevr. Anna Maira Vaseur, secretaris, mevr. Senaida Hart, penningmeester,mevr. Stephanita Felida , tweede-secretaris, mevr. Marie Frans-Schermer, bestuurslid, dr. Giovanni Castro de Castro, bestuurslid.

Kralendijk – Op 19 juni heeft de Fundashon Alzheimer Bonaire het fantastische bericht ontvangen dat de stichting is toegelaten als lid van Alzheimer’s Disease International (ADI). Tijdens de meest recente council meeting heeft het bestuur van de ADI bepaald dat Bonaire als nieuw lid mag toetreden. Naast Bonaire zijn ook de British Virgin islands, Ecuador, Qatar, Saint Kitts en Nevis, Suriname en Tonga toegetreden. Hiermee komt het aantal leden wereldwijd op 100.

Rocargo

Met het bijwonen van “Alzheimer University Training Program for developing associations” in London, Verenigd Koninkrijk, in augustus 2017, heeft FAB zich gecommitteerd om 
drie projecten binnen een periode van twee jaar te realiseren, alsmede om
aan andere voorwaarden te voldoen, om zo aansluiting te krijgen bij het internationaal overkoepelend orgaan Alzheimer’s Disease International.

Het bestuur van de Fundashon Alzheimer Bonaire is zeer dankbaar en verheugd dat  zij nu deel uitmaken van zo’n prestigieuze organisatie. En dat de naam van Bonaire nu pronkt tussen grotere landen. Het bestuur wil ook Bonaire en haar bevolking feliciteren en bedankt iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan  het bereiken van dit fantastische doel.

Fundashon Alzheimer Bonaire is in 2011 opgericht. Het doel van de stichting is om informatie te verschaffen aan de bevolking van Bonaire in het algemeen, en in het bijzonder aan families die familieleden hebben met deze vorm van dementie, Alzheimer. Fundashon Alzheimer Bonaire kan niet beschikken over overheidssubsidie en is geheel afhankelijk van giften en donaties van bedrijven en particulieren.

Rocargo
Deel dit artikel