Nieuws van Bonaire

Taste of the Caribbean van start in Miami

Foto Casper Douma

Miami – De Taste of the Caribbean is zondag 23 juni van start gegaan in Miami. Bonaire doet ook dit jaar weer mee. Bonhata is aanwezig en doet af en toe verslag aan Bonaire.nu.

Rocargo

Onder leiding van Floris van Loo, zullen Akira Cecilia , Kelvin Ventura, Juan Ojeda, Jeomar Arrindell, Jenmarie Coffie, Rhashindra Donge, Rick Baak, en Elise Weerstand de allerlekkerste gerechten en drankjes bereiden en aan de jury voorleggen.

Zaterdag deed het team mee met het evenement “Caribbean305.” Voor 75 dollar konden bezoekers een ticket kopen en daarvoor kregen ze eten en cocktails (zoveel ze maar lusten) en leuk entertainment.

Zondag begonnen de wedstrijden. Bonaire streed in de lunchcompetitie tegen de Bahamas, Barbados, British Virgin Islands, Cayman Islands, Suriname en Turks and Caicos. Daarna was het de beurt aan Kelvin die zijn “Kunuku bier” op een super leuke manier presenteerde. Het was alleen jammer dat de roomspuit weigerde waardoor hij het niet helemaal stressloos kon afronden.


Elise deed zondag haar chocoladecreatie. Ze ging voor een taart en legde daarmee de lat erg hoog voor zichzelf en Bonaire. Wat erg leuk was om te zien was dat de jury constant naast haar stond en echt onder de indruk leek van haar techniek en rust. Je hart gaat helemaal open als je dit live ziet. Het nuchtere, Hollandse meisje van Bonaire pakte volgens de jury en het publiek helemaal in. Twee toppers die Bonaire echt lieten glanzen.

Vandaag, maandag 24 juni, zijn er veel kennissessies. Hier leren ze over producten en technieken. Erg waardevol is de eerste feedback. Rick (Vis), Kevin (Coacktails) en Elise (Pastry) gaan vandaag weer naar een volgende individuele competitie.

De sfeer is goed en de spanning voel je soms even wat oplopen. Gezonde stress, zeg maar. Danesh gaat ook nog zijn opwachting maken in een individuele competitie en zal morgen de coach zijn van Akira. Zij gaat proberen een medaille in de wacht te slepen als junior chef. Morgen zal ook de strijd gestreden worden voor Chef of the year.

Wij wensen het Bonaire Culinaire Team heel veel succes de komende dagen!

Taste of the Caribbean van start in Miami

Foto Casper Douma

Deel dit artikel