Bonaire

Stichting Kinderhulp Bonaire succesvol van start

Kralendijk – Met financiële steun van stichting Kinderhulp Bonaire krijgen de eerste 18 kinderen op dit moment zwemles van de swim academy Splash. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 10-16 jaar die zelf niet in staat zijn de zwemlessen te betalen. Naar schatting kunnen 45% van de kinderen op Bonaire niet of niet goed genoeg zwemmen. Met een optreden van Sanne Hans ( Miss Montreal) en haar moeder bij Red Palm Village is vorig jaar met een benefit diner 3000 dollar opgehaald. Een tweede grote donatie van het Armoede fonds in Nederland van 5000 dollar maakt het mogelijk deze zwemlessen te betalen.

Gisteren hebben de eerste 7 kinderen hun examen gedaan in open zee bij de pier van Coco Beach. En allemaal zijn ze geslaagd!

Volgens Leo Dijkgraaf voorzitter van Kinderhulp Bonaire zal er nog veel meer geld nodig zijn omdat er nu al een wachtlijst is van zo’n 85 andere kinderen die ook heel graag voor een zwemdiploma willen gaan. Wie wel of niet in aanmerking komen voor deze gratis zwemlessen wordt bepaald in overleg met de sociaal medewerkers van het projectbureau Integrale Wijkaanpak, onderdeel van Samenleving en Zorg. Kijk voor meer informatie op www.kinderhulpbonaire.com.

Deel dit artikel