Nieuws van Bonaire

Toezicht op elektriciteit en drinkwater in Caribisch Nederland voortaan vanuit Europees Nederland

Kralendijk – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verricht het toezicht op elektriciteit en drinkwater in Caribisch Nederland voortaan vanuit Europees Nederland. In de afgelopen jaren heeft de ACM met twee medewerkers in Caribisch Nederland gewerkt aan de vormgeving van dit toezicht. Met betrokken bedrijven en instellingen is veelvuldig gesproken over wat dit precies voor hen betekent. Nu sluit de ACM haar kantoor aan de Kaya Pedro Luis Brion op Bonaire. ACM’ers zullen regelmatig werkbezoeken aan Caribisch Nederland afleggen.

ACM-bestuurslid Henk Don: “De ACM is sinds 2015 permanent aanwezig op Caribisch Nederland. We hebben in die tijd de specifieke situatie goed leren kennen. Nu kan het toezicht vanuit Europees Nederland worden verricht. Onze rol is om maximumtarieven vast te stellen die de bedrijven prikkelen tot efficiencyverbetering en hen tegelijk in staat stellen om een redelijk rendement te maken op hun geïnvesteerd vermogen.”

De betaalbaarheid voor de afnemers wordt waar nodig ondersteund met subsidies van de Rijksoverheid.

Inhoudelijk verandert er niets aan het werk van de ACM in Caribisch Nederland. Ook voor consumenten verandert er weinig. Zij kunnen nog steeds op de gebruikelijke manier contact opnemen met de ACM. Zie https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/acm-op-bonaire-sint-eustatius-en-saba

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo