Bonaire

FCB sluit ook 2018 af met positief resultaat

De FCB heeft grote plannen voor de nabije toekomst, met de bouw van onder andere 500 nieuwe huurwoningen.
fundashon_cas_boneriano_fcb_bonaire

De FCB heeft grote plannen voor de nabije toekomst, met de bouw van onder andere 500 nieuwe huurwoningen.

Kralendijk- De Fundashon Cas Boneriano (FCB) sluit ook het jaar 2018 af met een positief resultaat. In totaal behaalde de stichting voor de sociale woningbouw een positief resultaat van ruim 395.000 dollar. Door de winst over het afgelopen boekjaar stijgt het eigen vermogen van FCB naar in totaal 34,4 miljoen. De resultaten van de Stichting werden gecontroleerd en goedgekeurd door accountantsorganisatie Deloitte.

Het jaar 2018 was in meerdere opzichten een bijzonder jaar voor de FCB. Zo werd in dat jaar eindelijk de strijdbijl met bestuurlijk Den Haag begraven, nadat partijen eerst nog wat wantrouwig tegenover elkaar stonden. Daarnaast sloot FCB een financieringsovereenkomst met 5 institutionele beleggers voor de bouw van maar liefst 500 nieuwe woningen, voor Boneriaanse begrippen een mega-project.

Ook werd, na een voorbereiding van zo’n 3 jaar, in 2018 eindelijk een statutenwijziging doorgevoerd. De wijziging was nodig voor het invoeren van een betere en sterkere Governance; één van de voorwaarden uit Den Haag om een bijdrage te leveren aan de plannen van de FCB.

Personeelsbestand
Ondanks het feit dat de FCB een groot aantal woningen beheert, is het personeelsbestand van de Stichting maar 13 man groot. Positief is verder dat het personeel van FCB maar amper ziek is: er werd in 2018 een verzuimpercentage van slechts 1,3% gerealiseerd, hetgeen zowel relatief als in absolute zin zeer laag mag worden genoemd.

Volgens het bestuursverslag staan er ook voor 2019 tal van belangrijke zaken op stapel en zal een aanvang worden gemaakt met de verwezenlijking van de 500 nieuwe units, die in fasen en in verschillende wijken zullen worden gerealiseerd. Hoewel het al een tijdje goed gaat met de vroeger vaak kwakkelende Stichting, lijkt de FCB onder bezielende leiding van directeur Ben Soliane nu echt goed de wind in de zeilen te hebben.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo