Bonaire

Eerste Bonaire Nature Fee Tag online gekocht door Delno Tromp

Eerste Bonaire Nature Fee Tag online gekocht door Delno Tromp

Delno Tromp laat het eerste online ticket zien op zijn telefoon

Kralendijk – Vandaag, woensdag 12 juni is Stinapa gestart met het innen en betalen van natuurgelden via internet. Tijdens de officiële lancering in het hoofdkantoor van STINAPA mocht Jayvin Paula met een druk op de toets de nieuwe website lanceren. Vervolgens kocht de voorzitter van STINAPA, Delno Tromp, de eerste nature tag online.

De online verkoop maakt het zowel de koper als de stakeholders van STINAPA makkelijker. De koper, kan zijn ticket nu uitprinten of op de telefoon opslaan en dit bewijs tonen bij aankomst in de duikwinkel of bij de ingang van het Washington Park.

De rangers van STINAPA kunnen tijdens hun controle via hun mobiel inloggen en kijken of iemand heeft betaald. De watersportaanbieder heeft minder werk en hoeft geen contant geld meer aan te nemen en af te dragen aan STINAPA.  Voor  STINAPA is de grootste winst wel de database met informatie over de bezoekers aan de parken. 

Eerste Bonaire Nature Fee Tag online gekocht door Delno Tromp

Jayvin Paula met hulp van Ramon de Leon zet de website live.

Om het Bonaire National Marine Park en het Washington Park te kunnen onderhouden worden zwemmers, snorkelaars, duikers en beoefenaars van andere watersporten verplicht om een “Nature tag” aan te schaffen. De nieuwe online “tag” is persoonlijk en is het hele kalenderjaar geldig.

Duikers betalen USD 45 per persoon. Dit is inclusief toegang tot Washington Park. Zwemmers en overige watersporters betalen USD 25 per persoon en een extra $20,- voor toegang tot het Washington Park.

Woon je op Bonaire en ben je in het bezit van een sedula dan betaal je als duiker ook USD 45,- maar zwemmers en overige watersporters betalen geen nature fee. Voor het Washington Park heb je dan gratis toegang met je duiktag. Ga je niet duiken dan betaal je USD3,- per dag of een jaarkaart van $20,-

Op de volgende link kun je je toegangsbewijs voor dit jaar online kopen: Bonairenaturefee.org

Eerste Bonaire Nature Fee Tag online gekocht door Delno Tromp

De website op mobiel

 

Deel dit artikel