Nieuws van Bonaire

Met Jos Hillen krijgt Bonaire International Airport zeer ervaren interim-directeur

Jos Hillen, hier te zien op een archieffoto met gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe, gaat voor 6 maanden leiding geven aan Oil Trading Bonaire.

Ir. Jos Hillen en gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe tijdens hun kennismakingsgesprek in Den Haag (Foto OLB).

 

Door Koninkrijksrelaties.Nu

Kralendijk – Ir. J.G. (Jos) Hillen is door de Raad van Commissarissen voorgedragen als interim-directeur van overheidsnv Bonaire International Airport NV.

Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe is ingenomen met de voordracht. ,,Ik heb tijdens mijn werkbezoek aan Den Haag een zeer plezierig kennismakingsgesprek met de heer Hillen gehad. Gezien zijn expertise en ervaring is hij de juiste man op het juiste moment op de juiste plaats. Er is het nodige te doen bij BIA, want na het vertrek van de complete directie en Raad van Commissarissen in 2017 is er veel werk blijven liggen.”

Groningen Airport

Hillen heeft van 1975 tot 1995 bij Rijkswaterstaat gewerkt waar hij onder meer de functie van plaatsvervangend hoofddirecteur Infrastructuur en Bouwbeleid bekleedde. Van 1995 tot 1 juni van dit jaar was hij senior partner bij het gerenommeerde adviesbureau Twijnstra Gudde. Hij heeft in de afgelopen 24 jaar op interim-basis leiding gegeven aan meerdere grote infrastructurele projecten.

De luchtvaartsector heeft weinig geheimen voor hem. Hillen (in het bezit van een vliegbrevet) was betrokken bij de transitie van de militaire vliegbasis Twente naar een burgerluchthaven en was van 2009 tot 2012 interim-directeur van Groningen Airport Eelde.

Professionalisering

,,De voornaamste opdracht van de heer Hillen is een aanzet te geven voor de noodzakelijke professionalisering van de BIA-organisatie. De luchthaven is de belangrijkste motor van onze economie dus we moeten er voor zorgen dat we aanhaken bij de internationale ontwikkelingen.

De heer Hillen en de nieuwe Raad van Commissarissen beschikken naast hun expertise en ervaring over een groot netwerk in de luchtvaartwereld en aanverwante sectoren waar wij als Bonaire ons voordeel mee kunnen doen”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

Toekomstbestendig

De benoeming van gaat in op 1 juli en is voorlopig voor de duur van een half jaar. ,,De Raad van Commissarissen zal op korte termijn beginnen met de werving van een definitieve directie, maar eerst zal er een functieprofiel worden opgesteld dat is afgestemd op de eerste bevindingen en aanbevelingen van de interim-directeur.

Het belang van de luchthaven is te groot om tijd verloren te laten gaan dus de heer Hillen zal ook de eerste stappen zetten om de BIA-organisatie toekomstbestendig te maken”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

Heerlijk eiland

,,Het Caribisch deel van het Koninkrijk ken ik vrij goed. Ik ben een aantal keren op Curaçao en Aruba geweest en heb twee keer vakantie gehouden op Bonaire. Ik vind het een heerlijk eiland”, aldus Jos Hillen. ,,De luchtvaart is een boeiende wereld en een luchthaven is een essentieel deel van de maatschappij, zeker voor een eiland. Dat ik voor de tweede keer leiding mag geven aan een luchthaven, in dit geval een intercontinentale, vind ik een mooie afsluiting van mijn carrière.

Wat ik van gedeputeerde Tjin Asjoe heb gehoord en in de stukken heb gelezen kan ik mijn ervaring wel kwijt bij BIA. Uiteraard in samenwerking met anderen, want alleen kun je zo’n karwei nooit tot een succes maken. Ik kijk er enorm naar uit aan de slag te gaan.”

Deel dit artikel