Belastingen

BC luistert: Minder hobbels bij ophalen nieuwe nummerplaten

Het hoofd financiën van het Openbaar Lichaam geeft uitleg over de nieuwe nummerplaten. Foto: OLB

Het hoofd financiën van het Openbaar Lichaam geeft uitleg over de nieuwe nummerplaten. Foto: OLB

Kralendijk- Het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) lijkt zich de kritiek op het proces voor het ophalen van nieuwe nummerplaten te hebben aangetrokken. In een vandaag verstuurd bericht wordt bekend gemaakt welke documenten moeten worden overlegd om de nieuwe platen in ontvangst te kunnen nemen. Het overleggen van bewijzen dat de belasting over de jaren 2017 en 2018 waren betaald, maken daar niet langer onderdeel van uit.

Het OLB somt in het vandaag verstuurde bericht op aan welke vereisten nog wel moet worden voldaan. Bij het ophalen van de nieuwe platen moet een geldig identiteitsbewijs worden overlegd. Dat is een sedula, paspoort of rijbewijs. Indien het voertuig op naam van een bedrijf staat, dient een uittreksel van de Kamer van Koophandel meegebracht te worden.

Daarnaast moeten eigenaren van voertuigen kunnen bewijzen dat in elk geval de belasting over de eerste helft van het jaar 2019 werd voldaan. Ook moet een betalingsbewijs worden overlegd voor de kosten die de nieuwe nummerplaten met zich meebrengen. Belangrijk is verder dat een geldig verzekeringsbewijs kan worden getoond.

De nieuwe platen kunnen op verschillende manieren worden betaald: Het bedrag van worden gestort via de bank op bankrekening van de MCB (40291708), RBC (8400000180872997), ORCO BANK (7601000195) of BDC (30638802). Overschrijving via internetbanking kan ook. Hierbij dient als omschrijving het betalingskenmerk van de aanslag motorrijtuigenbelasting 2019 te worden overlegd.

Curieus is wel dat het OLB in het door haar uitgestuurd persbericht meldt dat het nimmer de bedoeling was dat betalingsbewijzen over 2017 en 2018 zouden worden overlegd, terwijl dit wel degelijk uitdrukkelijk werd vermeld in eerdere communicatie-uitingen van het OLB.

Daarnaast heeft het door het vandaag door het OLB uitgestuurd bericht de titel “GEWIJZIGDE VOORWAARDEN OPHALEN NIEUWE NUMMERPLATEN” waarvan de titel, naar de mening van Bonaire.Nu, toch voor zich spreekt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo