Nieuws van Bonaire

Succesvolle open dag Washington Slagbaai National Park

Kralendijk – Op zondag 2 juni organiseerde het Washington-Slagbaai National Park (WSNP) zijn jaarlijkse open dag en ging ook door met het vieren van het 50-jarig jubileum.

Albert Crestian was de ceremoniemeester voor het evenement en George Thode (Chief Ranger WSNP), ook bekend als Kultura, was een van de sprekers tijdens de officiële ceremonie die om 9 uur begon.

“STINAPA heeft heel hard gewerkt en heeft de afgelopen jaren heel mooi en belangrijk werk gedaan, maar STINAPA kan dit niet alleen. STINAPA heeft hulp nodig van iedereen in onze gemeenschap om onze mooie natuur te helpen beschermen. Zonder natuur is er geen leven.” zei Kultura. Gedurende de officiële opening van het evenement werd de Nederlandse vlag en de vlag van Bonaire gehesen door de Sint Michael Group, die ook een presentatie had met hun drumband. Pastor Ivan deed ook een klein gebed voor meer regen.

De dag begon met een mountainbikewedstrijd en een wandeltocht gecombineerd met vogelkijken  in de vroege ochtend. Toegang tot het park was gratis en velen maakten van deze gelegenheid gebruik. De kinderhoek was de hele dag druk met kinderen die hun gezichten lieten beschilderen, en op drijfhout schilderden. Naast de kinderen namen veel volwassenen een moment van rust in de kinderhoek en schilderden ze enthousiast samen met de kinderen. Er waren verschillende tenten voor eten en zoetwaren. Voor de eerste keer was er een domino-toernooi in het Washington-slagbaai park. Er waren verschillende presentaties zoals de presentatie van “Maskarada,Silver Bullet Steelband, Grupo tutti frutti, Vibe en JC & Friends.

De open dag werd goed bezocht. In totaal zijn 1.514 bezoekers geregistreerd, waarvan 569 in 147 auto’s het park binnenreden en 945 mensen bij de ingang bleven. Graag willen we alle bezoekers bedanken en ook voor het vieren van ons 50-jarig jubileum!

Deel dit artikel