Nieuws van Bonaire

Ondernemerschap op scholen: het belang van innovatie en recycling

Kralendijk – Het project Ondernemerschap op Scholen op Kolegio Rayo di Solo en Kolegio Strea Briante is voor dit schooljaar bijna afgelopen. Voordat de kinderen beginnen aan hun eindproject, kregen ze tijdens de laatste infosessies eerst nog les in innovatie en recycling.

Janou Troeman van de KvK nam de kinderen mee in de wereld van beroemde ondernemers die innovatieve producten of diensten op de markt hebben gezet. Ook van uit de regio. Bonaire huisvest namelijk zelf ook innovatieve ondernemers, zoals Jay Collado. Jay is oprichter en CEO van Projekto Piska Bulado (Flying Fish Project). Dit project richt zich op een andere vorm van reizen tussen de ABC eilanden, welke betaalbaarder, sneller en duurzamer is. Via Skype werd er met Jay gebeld, waar hij de kinderen alles vertelde over innovatief ondernemen. Hij motiveerde de scholieren om zelf ook innovatief te denken en de kinderen kregen de kans vragen te stellen, waar enthousiast gebruik van werd gemaakt.

Rocargo

De laatste infosessie ging over recycling en vond vorige week plaats. Op het terrein van Selibon zagen de scholieren hoe afval gescheiden werd, wat hier vervolgens mee gedaan wordt en er werd verteld wat het grote belang van recycling is – ook voor ondernemers.

De kinderen starten volgende week met hun eindproject, waar ze met de mindset van een ondernemer een succesvol eiland gaan ontwerpen in het kader van Blue Destination. In het eindproject verwerken ze alles wat ze de afgelopen maanden hebben geleerd tijdens de infosessies.

Wegens het succes van de pilot Ondernemerschap op scholen, is er al een uitbreiding gedaan naar het MBO. Deze ging begin deze maand van start. Daarnaast wil de KvK het project beschikbaar stellen aan alle basisscholen, wat naar verwachting na de zomervakantie zal gebeuren.

Rocargo
Deel dit artikel