Nieuws van Bonaire

Nieuwe commissarissen bij BIA

De nieuwe commissarissen van BIA in gezelschap van gezaghebber Edison Rijna, eilandsecretaris Nereida Gonzalez en de gedeputeerden. Op de achterste zijn v.l.n.r.  te zien:  Bart de Boer, gezaghebber Rijna, Marco van de Kreeke, gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe . Op de voorste rij v.l.n.r.:  gedeputeerde Nina den Heyer, eilandsecreatris Gonzalez , gedeputeerde James Kroon.  FOTO : OLB

 

Kralendijk Het Bestuurscollege heeft een eerste vergadering belegd met de  commissarissen van Bonaire International Airport NV (BIA), Bart de Boer en Marco van de Kreeke.  De vergadering  vond vorige week woensdag op 29 mei plaats. Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe, onder andere verantwoordelijk voor de overheid nv’s, is blij met de aanstelling van commissarissen. De Boer en Kreeke hebben bewezen dat ze deskundig zijn en hebben ruime ervaring  in het besturen van luchthavens en sectoren die daarmee te maken hebben.

De Boer was van 2000 tot 2007 directeur van Eindhoven Airport. Onder zijn leiding groeide het aantal reizigers van 200.000 naar meer dan 1 miljoen.  Hij was  daarna  CEO van het attractiepark De Efteling. De Boer maakt deel uit van verschillende Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen. Zo is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van ‘Eindhoven 365. Deze  organisatie richt zich  op de marketing van deze stad die bekend staat om zijn innovatie industrie. De Boer is ook voorzitter van de Raad van Toezicht van ‘Visit Brabant’, de organisatie die succesvol het toerisme in de regio promoot.

Van de Kreeke is directeur van Groningen Airport Eelde. Hij heeft onder meer bij Kilimanjaro Airport in Tanzania en Maastricht-Aachen Airport gewerkt. Hij is geen onbekende op Bonaire. Van 2005 tot en met 2007 was hij directeur van BIA. De derde commissaris is Stella Herrera, zij kon door ziekte niet bij de vergadering aanwezig zijn. 

In de eerste vergadering hebben het BC  en de commissarissen besproken welke zaken op korte termijn moeten worden opgepakt. Belangrijk is dat zo snel mogelijk een interim-directeur bij BIA wordt aangesteld en tegelijk  de werving van een definitieve directeur wordt gestart. De Boer heeft het BC laten weten veel mogelijkheden te zien voor de verdere ontwikkeling van de luchthaven. Zijn omvangrijke netwerk kan ook  goed van pas komen bij de uitwerking van het strategisch toerismeplan en het Blue Destination-plan.

,,De luchthaven is de belangrijkste motor van onze economie. Het is daarom van het grootste belang dat BIA goed wordt bestuurd door mensen die bovendien veel deskundigheid en ervaring met zich meenemen. BIA heeft het anderhalf jaar zonder commissarissen moeten stellen. Met de benoeming van commissarissen en de komst binnenkort van een interim-directeur kunnen we weer stappen vooruit zetten”, zo verklaarde gedeputeerde Tjin Asjoe.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo