Bonaire

Aanvraag bijdrage voor schoolbenodigdheden in de eerste 2 weken van juni

Aanvraag bijdrage voor schoolbenodigdheden in de eerste 2 weken van juni

Kralendijk – Afdeling MOA en RCN-unit SZW helpen ook dit jaar ouders en verzorgers van kinderen die naar school gaan met het kopen van schoolspullen en schooluniformen. Ouders en verzorgers kunnen een vergoeding aanvragen bij de afdeling MOA voor kinderen die naar de basisschool gaan. Bij de RCN-unit SZW kunnen zij deze vergoeding aanvragen voor kinderen die naar het SGB gaan.

Rocargo

De afdeling Maatschappelijke Ondersteuning en Arbeid (MOA) van het openbaar lichaam Bonaire (OLB) en de RCN-unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zijn samen op de aanvraagmomenten voor deze ondersteuning. Op 4 en 5 juni zijn zij tussen 14.00 – 19.30 in het hulpbestuurskantoor te Rincon. Van 10 tot en met 14 juni zijn zij ook van 14.00 – 19.30 in het gebouw van AFBW aan de Kaya Korona 13.

Hoe kom je in aanmerking voor deze bijdrage?

Elk gezin met één kind mag een inkomen hebben van maximaal $ 1.250,- netto per maand (inkomensgrens SZW). Als er meer kinderen in het gezin naar school gaan, ligt deze grens hoger. Het OLB kijkt voor de inkomensgrens van basisschool kinderen naar het inkomen en de situatie van het gezin.

          Welke bewijsstukken heb je nodig bij de aanvraag?

  • Neem bij de aanvraag een geldige sédula, een trouwboek of familieboek, loonstroken en bankafschriften van de laatste twee maanden mee.
  • Neem voor kinderen die naar de basisschool gaan een schoolverklaring mee.
  • Neem voor kinderen die naar het SGB gaan een bewijs van inschrijving of het laatste rapport van de basisschool mee.
  • Neem als je een voogd of wettelijk verzorger bent een officiële brief als bewijs mee dat je voor het kind zorgt.

Neem voor meer informatie voor kinderen die naar de basisschool gaan contact op met MOA. Telefonisch kan dit via 7172211 en per e-mail via schoolbenodigdheden@bonairegov.com.  Voor kinderen die naar het SGB gaan kun je voor meer informatie contact opnemen met SZW via 7158888 en per e-mail via onderstand@rijksdienstcn.com.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo