Nieuws van Bonaire

1555 mensen zijn gaan stemmen voor de Europese verkiezingen

1555 mensen zijn gaan stemmen voor de Europese verkiezingen

Het stembureau 7 in Kralendijk waar 62 keer werd gestemd.

Kralendijk – Er zijn 1555 kiezers die gisteren de moeite hebben genomen om een stem uit te brengen voor de Europese Verkiezingen. Dat is 12% van de 12747 kiezers die mochten stemmen. In 2014 was dit ook 12 %.

Het ziet er niet naar uit dat het Caribisch deel van het Koninkrijk een ‘eigen’ vertegenwoordiger krijgt in het Europees Parlement. Volgens de exit polls heeft D66 het zo beroerd gedaan dat er voor de nummer 3 van de kandidatenlijst Samira Rafaela geen plekje is in Brussel. Tenzij ze voldoende voorkeursstemmen heeft gekregen, maar dat wordt op zijn vroegst zondagavond bekend.

Deel dit artikel