Nieuws van Bonaire

Unieke kans voor Curaçao en Bonaire zich te presenteren op Global Entrepreneurship Summit in Den Haag

Unieke kans voor Curaçao en Bonaire zich te presenteren op Global Entrepreneurship Summit in Den Haag

Den Haag – Curaçao en Bonaire krijgen een podium op de Global Entrepreneurship Summit (GES) die op 4 en 5 juni in het Haagse World Forum wordt gehouden.

GES brengt 2.000 internationale ondernemers, investeerders, wetenschappers en vertegenwoordigers van regeringen bij elkaar. Doel van het evenement is het wereldwijd bevorderen van ondernemerschap. GES wordt jaarlijks door de Verenigde Staten samen met een ander land georganiseerd. Dit keer is dat Nederland.

1200

Blue Destination Bonaire

Op 5 juni wordt een sessie gewijd aan ‘Resilient Islands’ waarin Curaçao en Bonaire participeren en de mogelijkheden van de eilanden als potentiële investeringslocatie, ontwikkelplek of afzetmarkt worden belicht. De uitnodiging van de organisatie is te danken aan het Road to GESCaribbean Event dat in maart in Willemstad is gehouden. De organisatoren Innovate Today en 360º of Innovation hebben van de ‘echte GES’ het verzoek gekregen in Den Haag invulling te geven aan een uur durende sessie met als thema ‘resilient islands’.

Bonaire’s gedeputeerde van Economische Zaken Elvis Tjin Asjoe reageert opgetogen: ,,Wanneer krijg je als klein eiland de mogelijkheid je te profileren op zo’n interessant wereldtoneel? Dit is echt een unieke kans die we met beide handen aangrijpen om Bonaire als Blue Destination onder de aandacht te brengen. Vanwege het VNG Jaarcongres zijn we in die week met een delegatie in Nederland. Dat betekent dat we rond de sessie volop persoonlijk kunnen netwerken.”

What’s Cooking in Curaçao?

De Curaçaose minister van Economische Zaken Kenneth Gijsbertha: ,,Via GES kunnen we de mogelijkheden die Curaçao te bieden heeft internationaal etaleren en concrete business opportunities onder de aandacht brengen van investeerders uit een groot aantal landen. Curaçao kan door zijn kleinschaligheid en diversiteit een uitstekende proeftuin zijn voor het testen van innovatieve oplossingen. Met de app en het webportal ‘What’s Cooking in Curaçao’ die we lanceren tijdens GES positioneren wij ons land als living lab.”

Klik hier voor meer informatie over het evenement dat op 4 juni wordt geopend door koningin Máxima.

Deel dit artikel