Nieuws van Bonaire

Ministeries gaven vorig jaar 358 miljoen euro uit aan Caribisch Nederland

Den Haag – De ministeries hebben in 2018 fors meer geld uitgetrokken voor Caribisch Nederland: 358 miljoen euro tegen 306 miljoen in 2017. In 2014 ging het nog om 238 miljoen. Dat blijkt uit het financieel jaarverslag van het Rijk.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt met 133 miljoen meer dan eenderde van het totale budget voor zijn rekening. Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (65 miljoen), Justitie en Veiligheid (39 miljoen), Infrastructuur & Waterstaat (34 miljoen) en Sociale Zaken (32 miljoen) volgen. Economische Zaken en Klimaat is traditiegetrouw het zuinigst (8 miljoen).

Rocargo

Aan belastinginkomsten en premieontvangsten heeft het Rijk vorig jaar 152 miljoen euro geïncasseerd, 5 miljoen minder dan in 2017.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo