Nieuws van Bonaire

Op zondag 26 mei viert Animal Shelter de mijlpalen in het gratis sterilisatieprogramma

Kralendijk – Op zondag 26 mei viert Animal Shelter Bonaire de vele mijlpalen in het gratis sterilisatieprogramma: 22 jaar gratis sterilisatie voor mensen met financiële nood; 15 jaar gratis sterilisatie voor alle eigenaren van gezelschapsdieren en 10 jaar sinds de lancering van Bonny the Superdog, een campagne voor sterilisatie-educatie.

De festiviteiten omvatten een boekenmarkt en rommelmarkt,  loterijprijzen, trivia vragen met nieuwe “vintage” Bonny the Superdog t-shirts als prijzen, verfrissende drankjes, spotprijzen op speelgoed en accessoires voor uw huisdieren en nog veel meer. Het evenement zal worden gehouden in de Shelter, Kaminda Lagun 26, van 10.00 tot 14.00 uur.

Sinds de oprichting in 1983 heeft Animal Shelter Bonaire sterilisatie bevorderd als de belangrijkste factor bij het verminderen van het aantal ongewenste dieren op het eiland. Al in 1997 probeerde de Shelter gratis sterilisatie te bieden voor degenen die het niet konden betalen, hoewel de middelen uiterst beperkt waren. In 2000 richtte de Shelter een sterilisatiefonds op voor donaties om aan die behoefte tegemoet te komen.

Ondanks deze inspanningen bleef de ongewenste dierenpopulatie groeien en realiseerde de Shelter zich dat er meer gedaan moest worden. In 2004 kwamen teams van vrijwillige dierenartsen uit Canada, de Verenigde Staten en Nederland naar Bonaire om een ​​week lang gratis sterilisaties in de Shelter te geven. Het “keuken” -onderkomen werd omgebouwd tot een “operatiekamer”. Tweehonderd tweeënzeventig honden en twintig katten werden gesteriliseerd in precies één week!

In datzelfde jaar, 2004, breidde de Shelter het programma uit om gratis sterilisatie te bieden aan elke huisdiereneigenaar, niet alleen aan mensen met beperkte middelen. De Pakus di Pruga en de stand van Animal Shelter op de wekelijkse cruisemarkt zijn de belangrijkste bronnen die het programma levend houden.

In mei 2009 lanceerde de Shelter de sterilisatiecampagne “Bonny the Superdog” met als doel de gemeenschap verder te informeren over het belang van sterilisatie en met het doel om 500 dieren binnen een jaar te steriliseren. Meer dan 220 werden gesteriliseerd in de eerste drie maanden van de campagne en het duurde minder dan een jaar om het doel van 500 te bereiken!
Zelfs met het hoge aantal sterilisaties bleven ongewenste dieren geboren worden. Een andere campagne werd gelanceerd in februari 2014, met de slogan “No tin sufisiente doño pa tur … laga sterilisá bo kachó òf pushi gratis awor” (Er zijn niet genoeg eigenaren voor iedereen … laten we uw hond of kat nu gratis steriliseren!). Die campagne resulteerde dat jaar in 535 sterilisaties en verhoogde het bewustzijn van het gratis programma.

Rocargo

In de afgelopen vijftien jaar blijven onderwijsprogramma’s in de scholen en in de Shelter het belang van sterilisatie benadrukken. Sinds 2004 blijft het aantal sterilisaties toenemen met een gemiddelde van 450 per jaar, en in de meest recente jaren ruim 500. Ondanks dit succes blijft de Shelter minstens elk jaar het aantal ongewenste dieren opnemen, mogelijk als gevolg van het feit dat de eilandpopulatie in de afgelopen 15 jaar bijna is verdubbeld. Toch blijft de sterilisatiecampagne een topprioriteit tot op de dag van vandaag. Ons doel is om de gemeenschap te onderwijzen en gratis sterilisatie te bieden, zodat op een dag ongewenste dieren tot het verleden behoren………

STERILISEER VANDAAG NOG UW HOND OF KAT GRATIS !

Deel dit artikel