Nieuws van Bonaire

Genieten van muziek op het Wilhelminaplein

Foto - Marcel v.d. Kamp

Foto – Marcel v.d. Kamp

Kralendijk – Het is muisstil, nog even een kuch, het schrapen van de keel, adem inhouden en dan barst het los : we genieten van de begintonen van het eerste muziekstuk dat vol gratie ingezet wordt door Kwintet Curaçao.Vijf muzikanten – vijf instrumenten : piano, viool, dwarsfluit, fagot en een klarinet.

We leunen comfortabel achterover in onze stoel en glijden weg voor de eerste avond vol sprankelende muziektonen en zang.

10 jaar ClassicalMusicBoardBonaire het is een feest ! Het samenspel, de zang en de interactie met het publiek zijn een waar genot in deze intieme feestzaal van het Mariott hotel. We worden verwend na een versnapering en drankje door Hofi Kultural, een voorziening die activiteiten organiseert en zo het culturele klimaat op Bonaire versterkt. Vanavond doen ze dit alvast sfeervol met diepgewortelde en doorleefde gitaarmuziek en zang van Eddie Campos die alleen maar menig Boneriaans hart sneller doet slaan. ClassicalMusicBoardBonaire doneert hierbij een mooi bedrag aan deze vereniging en willen zo hun steentje bijdragen om een stukje hedendaags muzikaal erfgoed vast te leggen op een CD.  Het aankondigen van een ster zoals Chaira Borderslee is niet gemakkelijk, wij zijn oprecht blij en vereerd dat ze erbij is en tijd heeft kunnen maken om hier te komen zingen. Hartverwarmend neemt ze ons mee in ‘Smile’ en ‘Nature Boy’ en brengt nog meer warmte en liefde met haar derde song ‘L.o.v.e.’          

Voor het laatste en slot couplet van de avond keren we terug naar het Kwintet uit Curaçao die op een speelse en passende wijze ons opnieuw laten genieten van hun warme klanken, hun tutti frutti’s en funiculi funicula’s !

Zaterdagavond, warme wind en zilt nagenieten van een broeierige ietwat bewolkte maar warme dag, we zijn in het Wilhelminapark met zijn statige muziekkoepel. Er wordt gesoundcheckt, de eerste klanken doen nieuwsgierigen bij elkaar drommen aan de koepel. De vijfkoppige muziekgroep is alweer klaar voor enkele prachtige composities, ditmaal uitgevoerd in “Bonaire openlucht.” Kwintet Curaçao maakt zich als eerste op voor een lichtvoetig programma, de wind speelt met de piano partitures, de prachtige solos van Thijs Haalstra raken meermaals het publiek en laat het applaus luid los barsten.

Rocargo

Chaira Borderslee is vereerd om vanavond op “haar Bonaire” op deze mooie locatie te mogen zingen.

Ze geeft haar hoop “dat je altijd mag blijven lachen” aan ons mee in haar eerste song : “Smile”. Ze blijft in de liefde geloven en laat ons nog meer genieten van haar versie van “At Last” en” Love” van Nat King Cole.

Wervelend, veel schwung, kleurrijk… en goedlachs : Tutti Frutti doet het podium van de muziekkoepel daveren. Caribische en tropische muziek met opzwepende ritmes, het publiek gaat dansen, stilzitten is er vanaf nu niet meer bij. De lokale band uit Rincon met hun folkloristische muziek en prachtig uitgedoste zangeressen brengt ons in een droomwereld met een mythische legende en ode aan een Boneriaanse zeemeermin. Ze zingen een oud lied over “een nieuwe jas”, “koesteren de mooie momenten van warme ontmoetingen aan hun oude waterputten” en nodigen dorpsgenoot Chaira uit op het podium voor een samenzang met haar eigen geschreven lied over haar Rincon. De immer enthousiaste live band zet het evenement nog een laatste maal in vuur en vlam en maakt voor  ClassicalMusicBoard Bonaire dit eerste “feestweekend”  compleet !

Tweede feestweekend : Vrijdag 24 mei – Wilhelminapark én street parade met ondermeer Henk Van Twillert, Saxomania, the Silver Bullet Steel Band, … vanaf 19,00 u.

Zaterdag 25 mei – Gala concert Plaza Beach Resort Bonaire vanaf 20.00 u. kaartjes Addo’s boekhandel en via www.classicalmusicboardbonaire.com

Foto – Marcel v.d. Kamp

Deel dit artikel