Nieuws van Bonaire

Haal je stempas voor de Europese verkiezingen voor 22 mei op

Kralendijk – Afgelopen week zijn de stempassen voor de Europese verkiezingen bezorgd.

Ongeveer 2.29 % van de stempassen (292 stuks) zijn niet bezorgd. Indien u uw stempas niet hebt ontvangen dan kunt u deze vanaf maandag 13 tot en met woensdag 22 mei ophalen bij de afdeling burgerzaken te Kaya Neerlandia 40. Als het u niet lukt om vóór woensdag 22 mei uw stempas bij afdeling burgerzaken op te halen dan kunt u alsnog op 23 mei uw stempas bij het hoofdstembureau te Passangrahan op te halen. Dit geldt slechts voor de 292 niet bezorgde stempassen.

Indien uw stempas niet bezorgd is en deze ligt niet bij de afdeling burgerzaken of bent u uw stempas  kwijt, dan kunt u uiterlijk woensdag 22 mei tot 12:00 uur een duplicaat aanvragen bij de afdeling burgerzaken. Op woensdag 22 mei is het ná 12:00 uur niet meer mogelijk om een duplicaat aan te vragen. De afdeling burgerzaken is van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 15.00 geopend.

Op 23 mei kunnen 12.760 inwoners stemmen voor deze verkiezingen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom inwoners hun stempas niet hebben ontvangen. Misschien hebben deze personen geen brievenbus of zijn ze bij een verhuizing vergeten om een adreswijziging aan de afdeling burgerzaken door te geven.

Onderstaand tabel geeft aan waarom 2,92% van de stempassen niet bezorgd konden worden:

Rocargo

Buurt

Onbekend adres of verhuisd

Geen brievenbus

Kralendijk, Hato & Sabadeco

62

1

Tera Cora

41

6

Nikiboko

39

22

Antriol

32

10

Nort Saliña

54

9

Rincon

16

Totaal

244

48

Wacht niet tot 22 mei voor het halen van uw stempas. Haal deze tijdig op en ga op 23 mei stemmen!

Deel dit artikel