Nieuws van Bonaire

Blokhuis naar Bonaire en Sint Eustatius voor tekenen sport- en preventieakkoord

Staatssecretaris Blokhuis tijdens een eerder bezoek aan Bonaire

 

Door Koninkrijksrelaties.Nu

Den Haag – Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis ondertekent volgende week op Bonaire en Sint Eustatius een preventie- en sportakkoord.

Het gaat om een Caribische, op de lokale omstandigheden afgestemde variant van het eerder gesloten Nationaal Preventieakkoord. Op de laatste dag van het werkbezoek (donderdag) is in Kralendijk het periodieke Bestuurlijke Overleg met de bestuurders van zowel de BES-eilanden als die van Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Blokhuis arriveert maandag op Sint Eustatius en vliegt woensdag door naar Bonaire waar hij deelneemt aan de bijeenkomst ‘Voor een gezonder Bonaire’. Hiervoor zijn professionals op het gebied van welzijn en sport uitgenodigd. Daar zal het sport- en preventieakkoord worden ondertekend door gedeputeerde Nina den Heyer en de staatssecretaris die voorts nog een ontmoeting zal hebben met een aantal pleegzorgouders.

Deel dit artikel