Nieuws van Bonaire

Ringen en registeren van flamingo’s gestart

Foto Jasper Doest
Ringen en registeren van flamingo’s gestart

Foto Jasper Doest

Kralendijk – De Bonaire Wild Bird Rehab is deze week gestart met het ringen en registeren van flamingo’s die tijdelijk in de opvang verblijven. De opvang heeft ruim 150 jonge flamingo’s in huis die met ernstige ondervoeding binnenkomen. De vogels worden geregistreerd in de database van het vogeltrekstation in Arnhem, Nederland. De registratie is belangrijk om te kunnen onderzoeken wat er aan de hand is in het broedgebied. De Bonaire Wild Bird Rehab is hiermee de derde erkende ringer met een Nederlandse machtiging op de ABC eilanden.

Rocargo

Dr. Doest, dierenarts op Curacao, is deze week over gevlogen om hierbij te assisteren. Dr. Doest heeft ruim 25 jaar ervaring met vogels op de ABC eilanden. Op Curacao is zij een bekendheid omdat ze regelmatig scholen bezoekt met haar tamme flamingo Bob.

De eerste 12 geregistreerde en geringde flamingo’s zijn inmiddels  terug gezet in het broedgebied.

Deel dit artikel