Nieuws van Bonaire

10-jarig jubileum Classical Music Board Bonaire Foundation

Kralendijk – In februari 2019 is het 10 jaar geleden dat de Classical Music Board Bonaire Foundation (CMBB) en de Fundashion Piano Grandi (FPG) werden opgericht. Het eerste concert werd op 9 mei 2009 gehouden met 200 bezoekers in een volle Cacique Hall (Plaza Beach Resort). Sinds de oprichting zijn tientallen concerten, schoolconcerten, workshops, clinics, georganiseerd waarbij wij ca. 10.000  bezoekers mochten ontvangen, waarvan enkele duizenden schoolkinderen. Door de goede concertvleugel konden we top-musici naar Bonaire halen.

Vanwege haar tienjarig jubileum, organiseert de Classical Music Board Bonaire een muziek festival. Klassieke muziek wordt aangeboden in een populaire setting, in de open lucht en gratis toegankelijk, daarnaast in een traditionele vorm in besloten concertzalen met meer nadruk op oorspronkelijk klassiek werk. Lokale talenten en internationale artiesten gaan samenwerking aan, vullen elkaars repertoire aan en treden samen op. Masterclasses en workshops waarbij expertise wordt overgedragen, het prikkelen van scholieren met klassieke, vaak onbekende klanken bij de concerten  op de (basis)scholen, alsmede traditionele Antilliaanse klassieke klanken in de verzorgingshuizen voor senioren. Met als blijvend doel van de Classical Music Board Bonaire om klassieke muziek toegankelijke te maken voor de gehele eilandbevolking. Dit voor deel gratis toegankelijke festival verdeelt over 2 weekenden.

Vanaf 1 mei zijn de kaarten voor  het benefiet- en galaconcert te koop via de website of bij Addo’s bookstore.

Programma 10 en 11 mei

vrijdag 10 mei, Mondriaan Room, Marriott:
10.30 schoolconcert voor SGB
11.30 schoolconcert voor “ De Pelikaan”
20.00 uur Benefiet Concert
Voor u treed op het Kwintet van Curaçao met Ilja Huang (piano), Judy Sprock (dwarsfluit), Hein van Maarschalkenwaard (klarinet), Enid Lucasius (fagot) en Thijs Haalstra (tenor/viool). Het zeer ervaren Kwintet speelt en zingt klassieke muziek uit verschillende landen voor duo, trio, kwartet en kwintet-bezetting. 

Geniet van a.o.compositions van Haendel, Mozart, Donizetti, Schumann, Gardel en klassieke Antilliaanse muziek uit Palm en Statius Muller. Verder is er zang van een bekende musical star van Bonairiaanse bodem, Chaira Borderslee.  Speciaal voor dit concert zijn muzikale arrangementen gemaakt. Met de opbrengst van dit concert wordt de Fundashon Hofi Kultural ondersteund. Wij ondersteunen hiermee de productie van een CD met nummers gecomponeerd en uitgevoerd door een Bonairiaanse kunstenaar. Bij het ticket is een hapje en drankje inbegrepen.

Zaterdag 11 mei, Wilhelmina Park 19.00-22.30 uur
De Classical Music Board Bonaire biedt u een gratis concert aan met populair Klassieke en Antilliaanse muziek van het Kwintet Curaçao, en een ster vanuit de musical wereld, Chaira Borderslee. 
Vanaf ongeveer  21.00 uur zal de zeer bekende Bonairiaanse groep uit Rincon, Agrupashon Tutti Frutti optreden. Het Wilhelmina Park is dan feestelijk verlicht met gezellige zitjes.

Kom en geniet van!

 

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo