Nieuws van Bonaire

Kamerlid Paternotte (D66): Ticket van Saba naar Sint Maarten veel te duur

Den Haag – Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) heeft er bij minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op aangedrongen actie te ondernemen tegen de hoge ticketprijzen die Winair rekent voor de amper 15 minuten durende vlucht tussen Sint Maarten en – wat hij duidde als de allerkleinste luchthaven ter wereld – Saba.

Paternotte hield de bewindsvrouw vandaag in een debat over de luchtvaart voor dat ‘monopolist en tevens staatsbedrijf’ Winair 250 dollar rekent voor een retourtje, bijna evenveel als voor een vlucht van Amsterdam naar New York moet worden betaald. ,,Het bedrijf maakt forse marges, dat zie je aan de salarissen van het management. Hoe is het mogelijk dat de mensen op Saba geen link hebben met de buitenwereld vanwege de enorm hoge ticketprijzen?”

Het enige alternatief dat de Sabanen hebben is, aldus Paternotte, een onaangenaam golvende boottocht van enkele uren met de ‘vomit comet’. ,,Welke stappen gaat de minister zetten om dit te corrigeren?” Van Nieuwenhuizen: ,,Wij zijn de mogelijkheden aan het verkennen om de connectiviteit in het Caribisch deel van Nederland te verbeteren. We hebben een studie laten doen waarbij de tarifering, de frequentie en de leveringszekerheid zijn bekeken.” Een van de opties waaraan wordt gedacht is het luchtvervoer tussen de BES-eilanden in te richten als een vorm van gesubsidieerd openbaar vervoer.

De minister kondigde tevens aan dat er plannen zijn een bijeenkomst te organiseren met luchtvaartexperts en bestuurders van Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba om het over de luchtvaart in het Caribisch deel van het Koninkrijk te hebben.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo