Nieuws van Bonaire

Spectaculaire finaledag Forsa PWA Freestyle World Cup

Spectaculaire finaledag Forsa PWA Freestyle World Cup

Foto: Kiyohisa Kuma Hosono

Sorobon – Zaterdag 13 april vond de finale plaats van de Forsa PWA Freestyle World Cup.  Aangemoedigd door een grote en enthousiaste menigte, die wat betreft emotie en lawaai niet onderdeed voor een flink gevuld voetbalstadion, werden ’s werelds beste freestylers tot hun uiterste geduwd.

Amado Vrieswijk van Bonaire werd de ster van de “double elimination” bij de heren door 7 heats achter elkaar te winnen waardoor hij uiteindelijk tot de koning van het toernooi werd gekroond. Youp Schmit uit Bonaire werd tweede en de Fransman Julian Mas werd derde. Taty Frans eindigde als negende.

Bij de dames werd het nog even spannend omdat Maaike Huvermann uit Nederland in de laatste seconde van de halve finale won van de Arubaanse Sarah-Quita Offringa die al 11 jaar geen heat had verloren. Toch won de Arubaanse uiteindelijk de finale en werd ze tot Koningin gekroond van Bonaire.

De doelstelling van het toernooi is bereikt; de professionele windsurfers samenbrengen met nieuwe talenten en de jeugd van Bonaire door middel van sport. De samenwerkende organisatie’s, de scholen, lokale ondernemers en het organisatieteam kijken terug op een fantastisch sportief toernooi.  

 

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo