Nieuws van Bonaire

Rampenteam OLB staat stil bij nazorg calamiteiten

Kralendijk – Het Openbaar Lichaam Bonaire, OLB, heeft in een recente training voor alle betrokken hulpdiensten stilgestaan bij de nazorg bij een calamiteit. De training was op initiatief van rampencoördinator Eilandsecretaris Nerry Gonzalez.

In de praktijk blijkt dat nazorg een steeds belangrijkere rol krijgt bij calamiteiten. Het gaat dan om bijvoorbeeld de nabestaanden en alle andere groepen die door de ramp direct of indirect zijn getroffen, inclusief hulpverleners. De training vond 1 tot en met 5 april plaats en stond onder leiding van William Cuijpers van Cuijpers Consultancy en Rob Spijkers.

Het OLB organiseert regelmatig opfriscursussen voor alle hulpgroepen die bij een eventuele calamiteit worden ingeschakeld. Aan de training namen onder de andere gezaghebber Edison Rijna, rampencoördinator Gonzalez, de brandweer, politie, medische hulpdiensten en het Rode Kruis deel. Op de foto zijn cursisten tijdens de bespreking van een casus te zien.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo