Nieuws van Bonaire

Kustwacht voert strenge controles uit op alle vaartuigen uit Venezuela en Colombia

Kralendijk – Tijdens een controle bij Bonaire op een barkje had de kapitein valse uitklaringpapieren uit Colombia bij zich. De personen aan boord, allemaal van Venezolaanse afkomst, verklaarden naar Bonaire te willen om sigaretten in te kopen.

De Kustwacht voert strenge controles uit op alle vaartuigen uit Venezuela en Colombia die voor inkoop en/of verkoop van goederen de haven in- en uitvaren. Deze controle wordt in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Douane en de havenautoriteiten van Aruba, Curaçao en Bonaire uitgevoerd. Alle vaartuigen dienen te allen tijde officiële documenten bij zich te hebben. De Kustwacht waarschuwt dat, indien men zich niet aan de wet houdt, er wordt gehandhaafd en over kan worden gegaan tot aanhouding.

Houdt u aan de wet en zorg altijd dat u uw geldige papieren kan tonen!

Bron en foto’s : Kustwacht Caribisch Gebied

Deel dit artikel