Nieuws van Bonaire

Bonaire Landmachtcompagnie verzorgd kinderhindernisbaan

Foto Casper Douma

Klimmen, springen en sprinten; de Militairen van de Compagnie in de West 30 van de luchtmobiele Brigade verzorgden vanmorgen een sportieve ochtend.

Onder begeleiding van de landmachtcompagnie kropen ruim 100 kinderen onder netten, klommen over kasten en balanceerden op evenwichtsbalken. Daarnaast maakten ze een ritje in een legertruck en konden ze er heel even uitzien als een echte soldaat.

-Enthousiasme, competitie & samenwerken-
De activiteit werd tijdens de World Cup Freestyle windsurfing Bonaire 2019 georganiseerd i.s.m. Stichting Project Forsa. Deze orthopedagogische stichting begeleidt onder meer kinderen met gedragsproblematiek.

Doel van de activiteit is om sportiviteit en samenwerking te bevorderen. Daarin is Defensie in het Caribisch gebied een goede partner, zegt Mick Schmit, oprichter van Stichting Forsa. ‘Je kunt aan de militairen zien dat zij echt gaan voor wat ze doen. Dat maakt echt indruk op deze kids.’

Bron – Defensie Caribisch Gebied

Foto Casper Douma

Foto Casper Douma

Foto Casper Douma

Foto Casper Douma

Deel dit artikel