Nieuws van Bonaire

Beukenboom (FSP) vraagt Knops om onderzoek naar cannabisteelt op Bonaire

FSP-leider Robby Beukenboom en voorzitter Renny Winklaar tijdens hun ontmoeting dinsdag met staatssecretaris Knops.

 

Door Koninkrijksrelaties.Nu – René Zwart

Kralendijk – Voormalig eilandsraadslid Robby Beukenboom blijft zich ondanks het feit dat zijn Frente Sosial Progresivo (FSP) de kiesdrempel niet heeft gehaald beijveren voor  het produceren van cannabis voor medicinale doeleinden op Bonaire.

Beukenboom heeft staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties om medewerking gevraagd. De twee ontmoetten elkaar dinsdag toen de bewindsman een eendaags bezoek aan Bonaire bracht. Beukenboom heeft Knops een brief overhandigd waarin hij vraagt onderzoek te doen naar de mogelijkheden van bedrijfsmatige cannabisteelt op het eiland.

De productie van cannabis was een van de speerpunten in het verkiezingsprogramma van de FSP. Volgens Beukenboom heeft hij tijdens bezoeken aan wijken en gesprekken met kiezers veel bijval voor het idee gekregen. In zijn brief aan Knops en minister Kajsa Ollongren wijst de FSP-leider er op dat een groeiend aantal mensen op Bonaire medicinale cannabis voorgeschreven krijgt door hun arts, maar dat velen de hoge kosten niet kunnen opbrengen. Beukenboom ziet tevens economisch voordeel door cannabis te exporteren.

,,Exploitatie van medicinale cannabis als natuurproduct past goed binnen een duurzame ontwikkeling van Bonaire. Reden genoeg voor ons om u te benaderen met het verzoek om dit onderwerp nader te laten onderzoeken en de onderzoeksresultaten aan de bevolking kenbaar te maken”, aldus de brief.

Deel dit artikel