Nieuws van Bonaire

Commissie roept Nederland en Sint Maarten op impasse rond gevangenis te doorbreken

De Voortgangscommissie Sint Maarten met in het midden voorzitter Nico Schoof en rechts de Vertegenwoordiger van Nederland in Philipsburg Chris Johnson.

De Voortgangscommissie Sint Maarten met in het midden voorzitter Nico Schoof en rechts de Vertegenwoordiger van Nederland in Philipsburg Chris Johnson.

Den Haag – De Voortgangscommissie Sint Maarten heeft de regeringen van Sint Maarten en Nederland opgeroepen de handen ineen te slaan om de impasse rond de steeds verder verslechterende situatie in de Point Blanche-gevangenis te doorbreken.

De commissie heeft in een brief aan premier Romeo-Marlin en staatssecretaris Knops vier opties voorgelegd om een einde te maken aan de in haar ogen onhoudbare situatie. De minst vergaande optie is het inhuren van adviseurs, de meest vergaande is een ingreep door de Rijksministerraad waarbij de verantwoordelijkheid voor het gevangeniswezen bij het Koninkrijk komt te liggen.

Lees meer op Koninkrijksrelaties.Nu

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo