Bonaire

Bonaire heeft nieuw bestuurscollege

De gedeputeerden in het nieuwe MPB/UPB bestuurscollege. vlnr: Elvis Tjin-Asjoe (MPB), Nina den Heyer ((MPB) en James Kroon (UPB).

Kralendijk- Goed twee en een halve week na de verkiezingen van 20 maart 2019 heeft Bonaire een nieuw bestuurscollege dat steunt op een coalitie van de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) en de Union Patriótiko Boneriano (UPB).

Vanochtend werden de nieuwe gedeputeerden in een vergadering van de Eilandsraad beëdigd door gezaghebber Edison Rijna. Er bleken geen bezwaren te bestaan die hun benoeming tegen zou houden. Omdat de MPB 4 zetels behaalde en de UPB 2, kan het nieuwe Bestuurscollege rekenen op een relatief comfortabele meerderheid van 6 van de 9 zetels in de eilandsraad.

James Kroon is de enige gedeputeerde die overblijft uit het vorige bestuurscollege dat werd gevormd door de groene partij en de van de democratische partij afgesplitste Forsa Social Progresivo (FSP). De laatste wist bij de verkiezingen op 20 maart geen zetel in de wacht te slepen.

Voor Den Heyer is dit de tweede keer dat zij de functie van gedeputeerde gaat bekleden. Naar de mening van velen was haar eerdere gedeputeerdeschap de verklaring voor haar populariteit bij de afgelopen verkiezingen. Den Heyer liet zich kennen als pragmatisch en als een stevige doch zakelijk onderhandelaar met bewindslieden uit Den Haag. Ook toonde zij zich heel consistent als het gaat om haar agenda, namelijk bestrijding van armoede op het eiland.

Ook Elvis Tjin-Ajoe trad reeds twee keer eerder aan als gedeputeerde, maar voor relatief korte periods (1 maal 3 maanden en 1 x 5 maanden). Verder bekleedde hij namens de UPB (waarvan hij toen nog deel uitmaakte) in twee kabinetten een ministerschap in de tijd van het Land Nederlandse Antillen.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo