Nieuws van Bonaire

Davidlee Winklaar start Bonaire Kickboksing Federation

Foto M. Domacasse
Davidlee Winklaar start Bonaire Kickboksing Federation

Foto M. Domacasse

Kralendijk – Davidlee Winklaar heeft maandagmiddag tijdens een persconferentie in de Islander bekend gemaakt dat er een begin is gemaakt met de professionalisering van de kickboks sport op Bonaire.

Davidlee zette afgelopen oktober het eiland op zijn kop door de finale te winnen in Mexico tijden de WAKO Pan American Championships. Hij werd in 1 klap een rolmodel voor de jonge kickboksers op het eiland.

Davidlee heeft een duidelijke missie voor 2019. Hij wil de kickboxing sport en de cultuur die daarbij hoort professionaliseren. Daarnaast wil hij nieuwe talenten motiveren en helpen om de jeugdprestaties te verbeteren op Bonaire.

Met de start van de federatie hoopt hij makkelijker sponsors te vinden voor de vele talenten op Bonaire die nog geen bekendheid krijgen omdat er geen geld is om aan belangrijke wedstrijden deel te nemen.

Karel Visser, eigenaar van Karels Beach Bar tekende een endorsement sponsor contract van een jaar met de sportman. Davidlee heeft een vol programma, zo gaat hij aan de wereldcup mee doen in Hongarije in juni en reist hij achtereenvolgens naar Italie, Tjechië, Kroatië, Peru en Puerto Rico voor verschillende wedstrijden. 

Lees HIER het interview met Davidlee

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo