Nieuws van Bonaire

AIVD: Crisis Venezuela heeft gevolgen voor stabiliteit van de ABC-eilanden

Door René Zwart

Den Haag – De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD ziet kennelijk geen urgente risico’s van de crisis in Venezuela voor de ABC-eilanden.

In het vandaag gepresenteerde jaarverslag wordt slechts met weinig woorden stilgestaan bij de situatie in het buurland. Wel stelt de dienst dat de toestroom van Venezolaanse migranten naar de eilanden gevolgen heeft voor hun stabiliteit.

,,Aan de andere kant van de wereld verkeert het grootste buurland van het Koninkrijk, Venezuela, in een diepe crisis. De deplorabele toestand waarin het land zich zowel politiek als economisch bevindt, zorgt ervoor dat de bevolking ernstig te lijden heeft. Dit heeft geleid tot miljoenen vluchtelingen, wat ook gevolgen heeft voor de stabiliteit van de gebieden binnen het Koninkrijk, Aruba, Bonaire en Curaçao”, zo staat er in het jaarverslag te lezen.

Deel dit artikel