Nieuws van Bonaire

Agenda bekend bezoek Staatssecretaris Knops en Minister Ollongren

Agenda bekend bezoek Staatssecretaris Knops en Minister Ollongren

Foto RCN

Staatssecretaris Raymond Knops en Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) bezoeken van 8 tot en met 10 april de benedenwindse eilanden. Het is een regulier werkbezoek voor Knops en voor Ollongren een eerste introductie op de eilanden.

Rocargo

De reis begint met een werkbezoek aan Aruba. Daar wordt gesproken met de Gouverneur en enkele leden van kabinet. Vervolgens wordt onder andere een werkbezoek afgelegd aan het Rode Kruis en gesprekken gevoerd in de vreemdelingenketen. Op de tweede dag wordt Bonaire bezocht. Naast gesprekken met het (nieuwe) bestuurscollege en de eilandsraad, worden daar instanties zoals Burgerzaken en Fundashon Kas Bonairiano bezocht.

De derde en laatste dag bezoeken de bewindspersonen Curaçao. Naast gesprekken met de Gouverneur en diverse leden van het kabinet wordt daar in het kader van de exploitatie van het culturele erfgoed, een bezoek gebracht aan Pietermaai en Otra Banda. Het driedaagse bezoek wordt afgesloten met een ondernemerslunch, met als thema de economische waarde van de historische binnenstad.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo