Nieuws van Bonaire

Verdachte onttrekt goederen aan beslag Belastingdienst Caribisch Nederland

Door OM BES

Kralendijk – Op 28 maart 2019 stond de 44 jarige verdachte R.L.A. terecht voor het onttrekken van een auto waarop beslag was gelegd door de Belastingdienst CN. De verdachte heeft deze auto, waarvan zij als bewaarder was aangesteld, verkocht.

Hiermee heeft zij zich schuldig gemaakt aan overtreding van artikel 204 Strafrecht BES waar een gevangenisstraf van maximaal vier jaar op staat.  Het is strafbaar als men een inbeslaggenomen goed onttrekt, verbergt, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt.

Het Openbaar Ministerie heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 dag en een taakstraf van 100 uren geëist. De rechter heeft verdachte veroordeeld tot 1 maand gevangenisstraf voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en 60 uur taakstraf.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo