Nieuws van Bonaire

Interview met organisatie Electric Tribe Festival 2019

Interview met organisatie Electric Tribe Festival 2019

Volgende week zaterdag, 6 april 2019, wordt voor de tweede keer het Electric Tribe Festival gehouden, wederom op Kunuku Arawak langs de weg naar Rincon. We spraken met de twee organisatoren van het festival, Jaimy Abdul en Ron Opdam.

Heren, ik kan me uit een vorig interview, vlak voor de eerste editie van jullie festival, vorig jaar, herinneren dat jullie motivatie om dit evenement te organiseren was, dat jullie de verschillende bevolkingsgroepen en culturen op Bonaire bij elkaar wilden brengen. Zijn jullie daarin geslaagd vorig jaar?

Ron Opdam: “Zeker! Alhoewel de verdeling wat ons betreft nog wel wat beter kon, zijn we er vorig jaar wel in geslaagd om een programma neer te zetten waar zowel de geboren Bonairianen, als de Latijns-Amerikanen, als (zeg maar) de Europeanen op af kwamen en het aan de verhalen te horen, ook ontzettend naar hun zin gehad hebben. Als ik eerlijk ben denk ik wel dat we het qua promotie, om echt iedereen te bereiken, nog wel iets beter hadden kunnen doen, dus dat hebben we voor deze tweede editie anders aangepakt!”
Jaimy Abdul: “We zijn vorig jaar bijvoorbeeld ‘vergeten’ te flyeren, terwijl je op die manier juist de lokale mensen en de Zuid-Amerikanen bereikt, beter althans dan alleen via Facebook en Instagram en radiospots op de lokale zenders. Ook voor wat betreft de artiesten hebben we nog verder onze nek uitgestoken dan vorig jaar en we denken dat we met name met Ataniro uit Aruba en Nachtwerk featuring MC Don T. uit Curaçao op de ‘urbanstage’ en de Britse DJ Paul Sparkes op de ‘housestage’, een aantal toppers hebben gecontracteerd waar al onze bezoekers heel blij van gaan worden.”

Dat is nogal wat voor een jong evenement als Electric Tribe, zulke namen naar het eiland halen. Hoe zijn jullie daarin geslaagd?

Jaimy: “Vorig jaar, toen we het festival voor het eerst organiseerden, hebben we alle kosten zelf voor onze rekening genomen en stond onze licht-en-geluidpartij Tropical Events garant voor een deel van een eventueel verlies, door hun offerte variabel te maken. Dat was sowieso natuurlijk erg spannend, omdat we vooraf natuurlijk echt geen idee hadden hoeveel mensen er naar Arawak zouden gaan komen, maar het beperkt je toch ook in de artiestenkeuze.”

Ron: “Daarom hebben we voor deze editie de stoute schoenen aangetrokken en hebben we, naast dezelfde afspraak als vorig jaar met Tropical Events en een hele mooie, nieuwe sponsordeal met Heineken (J.C. Herrera), Rocargo bereid gevonden de komst van Paul Sparkes uit Groot-Brittannië te sponsoren, Digicel neemt een deel van de kosten voor Ataniro en z’n gevolg voor haar rekening, de vakantievilla Aventura op Punt Vierkant biedt onderdak aan onze buitenlandse artiesten, AB Car Rental draagt zorg voor het vervoer van deze mensen, door auto’s ter beschikking te stellen en Coco Beach deelt in de kosten van Nachtwerk ft. MC Don T., waardoor we onze bezoekers dit jaar op nóg meer muzikaal vuurwerk kunnen trakteren!”

Jaimy: “Verder is er, net als tijdens de eerste editie, een mooi ‘foodcourt’ met de lekkerste gerechten, een smoothiebar, hennatatoeages en een massagestand.”

Dat klinkt allemaal geweldig. Als ik jullie zo beluister, houdt dit festival na deze editie niet op te bestaan?

Ron: “Wat ons betreft zeker niet! Als deze editie minstens zo’n succes wordt als de vorige keer, dan betekent dat wat ons betreft dat er blijvende behoefte is aan een dergelijk evenement op ons mooie eilandje. Met behulp van onze sponsors kunnen we hopelijk steeds ‘grotere’ namen naar het festival halen, alhoewel de lat dit jaar wat dat betreft al aardig hoog is gelegd!”

Jaimy: “We zullen dat uiteraard goed moeten bekijken, maar wie weet is er zelfs ruimte voor een halfjaarlijkse editie. Voorlopig nodigen we iedereen van harte uit om komende zaterdag, van 15:00uur tot 03:00uur, op Kunuku Arawak met ons een feestje te komen vieren. Wij hebben er weer ontzettend veel zin in!”

Alle info en ticket prijzen staan op : electrictribefestival.com

Interview met organisatie Electric Tribe Festival 2019
Deel dit artikel