Nieuws van Bonaire

Kamervragen over ‘wanordelijk’ verloop verkiezingen

Bij alle stembureau's stonden rond de klok van 9 uur nog aanzienlijke rijen met stemmers. Foto: ABC Online Media
lange rijen bij sluiten stembureau's

Bij alle stembureau’s stonden rond de klok van 9 uur nog aanzienlijke rijen met stemmers. Foto: ABC Online Media

Den Haag – Het Tweede Kamer lid Chris van Dam (CDA) verlangt van staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opheldering over de organisatorische problemen die zich vorige week woensdag op Bonaire hebben voorgedaan bij de verkiezingen voor de Eilandsraad en het Kiescollege voor de Eerste Kamer.

Van Dam spreekt in de schriftelijke vragen die hij aan de bewindsman heeft gesteld over een ‘wanordelijk verloop’ van de verkiezingen. De CDA’er wil dat staatssecretaris Knops gezaghebber Edison Rijna vraagt om,,een gedetailleerde uitleg over de toedracht van de wanordelijkheden en de voorgestelde structurele verbeteringen.”

 

Deel dit artikel