Nieuws van Bonaire

Duikscholen krijgen scherpere veiligheidsregels

Den Haag – Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat de veiligheidsregels voor werknemers van de duikscholen in Caribisch Nederland aanscherpen en de handhaving intensiveren.

Staatssecretaris Tamara van Ark van SZW vindt de huidige situatie te urgent om te wachten op een algehele modernisering van de wetgeving. Zij wil de nieuwe regels daarom al dit jaar via een Algemene Maatregel van Bestuur invoeren. De tekst daarvan ligt op dit moment voor advies bij de Raad van State.

Werkgevers in de duiksector hebben gewaarschuwd dat te strenge regels bedrijven van de eilanden zullen jagen. Het ministerie benadrukt dat de regels ‘algemeen van aard zijn en het veld de ruimte krijgt er zelf nadere invulling aan te geven’.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo